Πώς θα εγκαταστήσετε το ξύλινο δάπεδό σας

Τα ξύλινα δάπεδα Quick-Step μπορούν να εγκατασταθούν με δύο διαφορετικούς τρόπους: πλωτά ή κολλητά. Η επιλογή είναι δική σας! Ό,τι κι εάν αποφασίσετε, θα ξέρετε ότι όλα τα ξύλινα δάπεδα Quick-Step -με εξαίρεση τα ξύλα μελιάς και οξιάς- είναι συμβατά με συστήματα υποδαπέδιας θέρμανσης. Θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο; Το ξύλινο δάπεδο Quick-μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το εύκολο φινίρισμα ή την ανακαίνιση οποιασδήποτε σκάλας.

Πλωτή εγκατάσταση

Βρήκατε το σωστό υπόστρωμα; Τότε είναι ώρα να αρχίσετε δουλειά. Ευτυχώς, χάρη στο πατενταρισμένο σύστημα Uniclic (Multifit), η δουλειά θα γίνει πανεύκολα: το πρακτικό σύστημα γλωττίδας και εγκοπής σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε τις σανίδες του δαπέδου με ένα απλό "κλικ" και χωρίς να χρειαστείτε κόλλα.

Πλωτή εγκατάσταση
Uniclic Mulitifit - πατενταρισμένη τεχνολογία

Γιατί θα αγαπήσετε το σύστημα κουμπώματος Uniclic Multifit

Χάρη στο πατενταρισμένο σύστημα κουμπώματος Uniclic Multifit, τα παρκέ δάπεδα Quick-Step μπορούν να εγκατασταθούν σε χρόνο μηδέν, με τρεις διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένου του drop-down.

  • ΓΡΗΓΟΡΟ: η εγκατάσταση σανίδων μεγάλου μήκους είναι πιο γρήγορη και πιο εύκολη από ποτέ. Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες υποστηρίζουν ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το ξύλινο δάπεδο Quick-Step έως και 30% πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα ξύλινα δάπεδα με παραδοσιακές μεθόδους εγκατάστασης.

  • ΕΥΚΟΛΟ: απλώς κουμπώστε τις σανίδες μαζί, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που σας βολεύει καλύτερα και, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προκληθεί ζημιά στα φύλλα του δαπέδου. Ακόμη και εάν θέλετε να επανεγκαταστήσετε τις σανίδες, το σύστημα Uniclic Multifit σάς διευκολύνει να τις ανασηκώσετε και να τις τοποθετήσετε ξανά όταν χρειάζεται.

  • ΧΩΡΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ: με το Uniclic Multifit, οι ανοικτές ενώσεις είναι σχεδόν αδύνατες. Έτσι μπορείτε να διατηρείτε το δάπεδό σας καθαρό, καθώς η βρωμιά δεν μπορεί να εισχωρήσει ανάμεσα στις ενώσεις.

  • ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: τα φύλλα δεν έχουν περιθώριο να μετατοπιστούν, καθώς η γλωττίδα προσαρμόζεται απόλυτα μέσα στην εγκοπή. Έτσι το δάπεδο δεν έχει διαφορές στο επίπεδο και, επομένως, δεν προκύπτουν φθορές στις ακμές.

Πλωτή εγκατάσταση: τρεις εύκολες μέθοδοι

1. Drop down

Η ιδανική μέθοδος για τη γρήγορη εγκατάσταση των σανίδων του δαπέδου σε μεγάλες περιοχές. Κουμπώστε το φύλλο στη μεγάλη πλευρά, σύρετε τις σανίδες τη μία προς την άλλη στη μικρή πλευρά και πιέστε προς τα κάτω.

2. Υπό γωνία

Κουμπώστε τα φύλλα πρώτα στη μικρή πλευρά και έπειτα, κουμπώστε τις μεγάλες πλευρές μαζί. Έτσι μπορείτε να εγκαταστήσετε εύκολα την πρώτη σειρά σανίδων.

3. Οριζόντια εισαγωγή

Σε αντίθεση με πολλές άλλες επωνυμίες, τα ξύλινα δάπεδα Quick-Step μπορούν επίσης να εισαχθούν οριζοντίως. Αυτό βολεύει κατά την εγκατάσταση της τελευταίας σειράς σανίδων ή, σε μέρη όπου είναι δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο να τις τοποθετήσετε υπό γωνία. Για παράδειγμα, κάτω από κουφώματα ή καλοριφέρ.

Υπόστρωμα

Μην υποτιμάτε το υπόστρωμα

Εάν επιλέξετε πλωτή εγκατάσταση, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το σωστό υπόστρωμα. Αυτό θα έχει σημαντική επίδραση στην τελική εμφάνιση, την ποιότητα και την άνεση του ξύλινου δαπέδου σας. Για αυτό οι ειδικοί της Quick-Step έχουν επιλέξει μια γκάμα υποστρωμάτων υψηλής ποιότητας. Δεν είναι μόνο εύκολα στην εγκατάσταση, αλλά επίσης δημιουργούν μια επίπεδη βάση για το δάπεδό σας, παρέχουν εξαιρετική ακουστική και θερμομόνωση σε όλο το μήκος.

Κολλητή εγκατάσταση

Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε την παραδοσιακή μέθοδο της κόλλησης. Απλώς χρησιμοποιήστε την αποκλειστική κόλλα παρκέ Quick-Step. Πρόκειται για ένα πολυμερές SMX, έτοιμο προς χρήση, ειδικά σχεδιασμένο για την κόλληση των ξύλινων δαπέδων Quick Step στους περισσότερους τύπους υποστρωμάτων.

Κολλητή εγκατάσταση

Βίντεο εγκατάστασης

Δείτε και μόνοι σας πόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση ενός ξύλινου δαπέδου Quick‑Step.

Ξύλινο δάπεδο: πλωτή εγκατάσταση

Ξύλινο δάπεδο: κολλητή εγκατάσταση

Ξύλινο δάπεδο στις σκάλες σας