Go to content Go to search

Πώς να τοποθετήσετε ένα
βυνιλικό δάπεδο

Πώς να τοποθετήσετε
το βινυλικό δάπεδο Quick-Step

Όλα τα δάπεδα της Quick-Step Alpha Vinyl είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά εργαλεία και λίγη υπομονή και αφοσίωση.

Τοποθέτηση δαπέδου Alpha Vinyl

 • Απαλά και αθόρυβα
 • Ανθεκτικά στις χαραγές και στους λεκέδες
 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Μπορεί να τοποθετηθεί με "πλωτή" ή "κολλητή" εγκατάσταση

Επικοινωνήστε με έναν ειδικό

Δεν θέλετε να το ρισκάρετε; Ζητήστε από έναν ειδικό να αναλάβει τις εργασίες εγκατάστασης του δαπέδου σας!

Τοποθέτηση δαπέδου Alpha Vinyl

ΒΗΜΑ 1: Προετοιμάστε το υποδάπεδό σας

Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε το υποδάπεδο. Παρόλο που τα δάπεδα Alpha Vinyl μπορούν να αντεπεξέλθουν στις περισσότερες ακανόνιστες επιφάνειες, συνιστούμε θερμά να εξασφαλίσετε ότι η επιφάνεια είναι επίπεδη, σταθερή και καθαρή και να αφαιρέσετε όλη την υπάρχουσα επίστρωση δαπέδου προτού ξεκινήσετε.

Πόσο μεγάλοι μπορούν να είναι οι αρμοί στο υπάρχον δάπεδο με πλακίδια; Πώς μπορείτε να εξομαλύνετε τις ακανόνιστες επιφάνειες; Τι γίνεται με την υποδαπέδια θέρμανση;

Αφιερώστε επαρκή χρόνο για να διαβάσετε τις οδηγίες εγκατάστασης ώστε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για να ξεκινήσετε!

ΒΗΜΑ 2: Επιλέξτε το υπόστρωμά σας

Το κατάλληλο υπόστρωμα θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη εμφάνιση, μεγαλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερη άνεση του δαπέδου. Διαθέτουμε διάφορα υποστρώματα τα οποία είναι κατάλληλα για τα δάπεδα Alpha Vinyl.

 


Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα όταν εγκαθιστάτε το Alpha Vinyl με συνδεδεμένο υπόστρωμα.

Ανακαλύψτε το Alpha Vinyl με το υπόστρωμα που επισυνάπτεται

 

ΒΗΜΑ 3: Συγκεντρώστε τα εργαλεία σας

Εξοικονομήστε μερικές διαδρομές και βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόχειρα τα ακόλουθα εργαλεία:

 • ένα σφυρί
 • ένα πριόνι κατάλληλο για βινύλιο
 • μια μάσκα προσώπου
 • μια μεζούρα
 • γυαλιά ασφαλείας
 • ένα γωνιόμετρο για τη μέτρηση των γωνιών
 • ταινία για τη στερέωση του υποστρώματος
 • υλικά καθαρισμού
 • ένα λεπτό κομμάτι σχοινί
 • γάντια
 • ένα μολύβι
 • υλικό ισοπέδωσης
 • αριθμομηχανή
 • ένα σετ εγκατάστασης Quick-Step το οποίο περιέχει μια μπάρα ρυμούλκησης, διαχωριστικά και έναν τάκο κρούσης

ΒΗΜΑ 4: Εγκαταστήστε το υπόστρωμά σας

Είναι έτοιμο για τοποθέτηση! Ξεδιπλώστε το υπόστρωμά σας (βήμα 2) και ωθήστε το όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο. Τοποθετήστε μία σειρά κάθε φορά και φροντίστε να εργάζεστε προς την ίδια κατεύθυνση προς την οποία σκοπεύετε να τοποθετήσετε το δάπεδό σας (ανατρέξτε στο βήμα 5). Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητη ταινία για να προσαρτήσετε τις σειρές και να αποτρέψετε τυχόν ζημιά.

Εάν επιλέξετε ένα δάπεδο Alpha Vinyl με ενσωματωμένο υπόστρωμα, δεν χρειάζεται να ανοίξετε πρώτα ένα υπόστρωμα.

ΒΗΜΑ 5: Ξεκινήστε να τοποθετείτε το δάπεδο Alpha Vinyl

 1. Αρχικά, ελέγξτε πόσες σειρές από ολόκληρες σανίδες θα χρειαστείτε διαιρώντας το πλάτος του δωματίου με το πλάτος μιας σανίδας.
 2. Κάντε ένα σημάδι στον τοίχο στο σημείο στο οποίο θα τοποθετήσετε την τελευταία ολόκληρη σανίδα. Η τελευταία σανίδα θα πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 5 cm, προκειμένου να εξασφαλιστεί εύκολη εγκατάσταση.
 3. Βγάλτε τις σανίδες από τη συσκευασία και ανακατέψτε τις για να αποφύγετε την τοποθέτηση πανομοιότυπων μοτίβων και χρωματικών παραλλαγών πολύ κοντά μεταξύ τους.
 4. Για βέλτιστα αποτελέσματα, ξεκινήστε να τοποθετείτε την πρώτη σειρά από σανίδες Alpha Vinyl παράλληλα με τον μακρύτερο τοίχο, αλλά όχι σε ευθυγράμμιση προς αυτόν (επειδή οι τοίχοι σπάνια είναι απόλυτα ευθείς).
 5. Φροντίστε να εναλλάσσετε τη στοίχιση των σανίδων, έτσι ώστε οι ενώσεις των διαδοχικών σειρών να μην είναι βρίσκονται ποτέ στη σειρά. Συνιστάται να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 30 cm μεταξύ τους.
 6. Κουμπώστε την πρώτη σανίδα της δεύτερης σειράς στην πρώτη σανίδα της πρώτης σειράς (δείτε το βίντεο) και συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο.
 7. Τα δάπεδα Alpha Vinyl δεν προορίζονται για "κολλητή" εγκατάσταση.
Δείτε το βίντεο για να εγκαταστήσετε το δάπεδο βινυλίου Ciro Alpha ψαροκόκαλο

Δημιουργείτε ένα μοτίβο ψαροκόκαλου; Κανονικά, θα χρειαζόσασταν δύο διαφορετικούς τύπους σανίδων, Α και Β, κάτι που θα σήμαινε πιο αργή και δύσκολη εγκατάσταση. Όχι με το Alpha Vinyl. Το δάπεδό μας ψαροκόκαλο έχει έναν έξυπνο τύπο σανίδας που κουμπώνει και στις δύο πλευρές, χάρη στο σύστημα Unizip. Δείτε το βίντεο για να εγκαταστήσετε το δάπεδο Ciro.

ΒΗΜΑ 6: Κόψτε το δάπεδο Alpha Vinyl

Αναπόφευκτα, θα χρειαστεί να κόψετε τις σανίδες Alpha Vinyl, για να ολοκληρώσετε το δάπεδό σας. Φορέστε γάντια και χρησιμοποιήστε ένα μολύβι, για να σχεδιάσετε τις γραμμές κοπής. Πριονίζετε πάντα τις σανίδες με την ανώτερη επιφάνεια με τη διακόσμηση στραμμένη προς τα πάνω.

ΒΗΜΑ 7: Φινίρετε το δάπεδο Alpha Vinyl με μοναδικό στυλ

Σχεδόν τελειώσατε! Τώρα, μπορείτε να ολοκληρώσετε το έργο σας με ασορτί σοβατεπιά και προφίλ φινιρίσματος καθώς και άλλες εκλεπτυσμένες καλύμματα σκαλοπατιών, λεπτομέρειες. Άλλωστε, η ομορφιά κρύβεται στις λεπτομέρειες!