Go to content Go to search
Υπεύθυνη κατασκευή βινυλικών δαπέδων Quick-Step

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΒΙΝΥΛΙΚΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ

Βινυλικά δάπεδα Quick-Step: ελαχιστοποιώντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Μέσω της έξυπνης μεταχείρισης των πρώτων υλών και καινοτομώντας στην παραγωγή πράσινης ενέργειας, ελαχιστοποιούμε τον αντίκτυπό μας στη φύση κατά την κατασκευή βινυλικών δαπέδων. Επιπλέον, δημιουργήσαμε το δικό μας κυκλικό οικοσύστημα, ώστε να αποφεύγεται η καύση ή η απόρριψη των βιομηχανικών αποβλήτων μας. Ανακαλύψτε πώς κατασκευάζονται τα βινυλικά μας δάπεδα.

Διαφάνεια σχετικά με τους πόρους μας


Από τι κατασκευάζεται το βινύλιο

Ένα βινυλικό δάπεδο Quick-Step αποτελείται από περίπου 40% ανθρακικό ασβέστιο, ένα φυσικό υλικό που είναι διαθέσιμο σε αφθονία. Το ένα τέταρτο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο PVC από απόβλητα της παραγωγής μας. Άλλο ένα τέταρτο κατασκευάζεται από υλικό γνωστό ως ‘παρθένο’ ή νέο PVC, το οποίο παράγεται από χλώριο (κοινό αλάτι) και αιθυλένιο (αργό πετρέλαιο).


Προϊόντα μεγάλης διάρκειας

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πετρέλαιο είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος, δηλαδή μια ουσία που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τη φύση σε ανθρώπινη χρονική κλίμακα. Γι' αυτό κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κατασκευάζουμε βινυλικά δάπεδα που μπορούν να χρησιμοποιούνται για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, έως και 25 χρόνια. Επιπλέον, η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξής μας αναζητά καθημερινά εναλλακτικές λύσεις με πιο βιώσιμα υλικά.

Αν αναζητάτε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για τα βινυλικά δάπεδα, επιλέξτε τα πρεσαριστά δάπεδα Quick-Step .

Από τι κατασκευάζονται τα βινυλικά δάπεδα Quick-Step

Ελεύθερα ορθοφθαλικών ενώσεων

Τα υπόλοιπα συστατικά στα βινυλικά μας δάπεδα –κυρίως πρόσθετα– δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες. Τα υλικά πλαστικοποίησης που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα δάπεδά σας εύκαμπτα είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούνται στα παιδικά παιχνίδια και στις συσκευασίες τροφίμων και, ως εκ τούτου, είναι 100% ελεύθερα ορθοφθαλικών ενώσεων και απολύτως ασφαλή για εσάς και τα παιδιά σας.


Εσωτερικός κλειστός κύκλος

Ανακυκλώνουμε το 99% των βιομηχανικών αποβλήτων μας μέσω της εσωτερικής διαδικασίας παραγωγής μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν καίμε ούτε απορρίπτουμε υλικά άσκοπα και δημιουργούμε το δικό μας κυκλικό οικοσύστημα. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής παράγονται πρακτικά μηδενικά απόβλητα που πρέπει στη συνέχεια να καούν ή να ταφούν.

Τα βινυλικά δάπεδα Quick-Step είναι 100% ελεύθερα ορθοφθαλικών ενώσεων

Ανακυκλώνουμε το 99% των βιομηχανικών αποβλήτων μας
μέσω της εσωτερικής διαδικασίας παραγωγής μας.

Καθαρός αέρας στους εσωτερικούς χώρους


Ελάχιστες επιβλαβείς εκπομπές

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας το περνάτε σε εσωτερικούς χώρους και γι' αυτό είναι τόσο σημαντική η ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας. Επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: τον αερισμό, τα κεριά, τα καθαριστικά προϊόντα, ακόμη και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στους εσωτερικούς σας χώρους, όπως τα δάπεδα. Προκειμένου να αποτρέπεται η εκπομπή ανθυγιεινών ΠΟΕ (πτητικών οργανικών ενώσεων) –οργανικών χημικών ουσιών που έχουν υψηλή πίεση ατμών σε θερμοκρασία δωματίου– διατηρούμε την κατασκευή των δαπέδων σας στις εγκαταστάσεις μας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζουμε ακριβώς ποια υλικά χρησιμοποιούνται.


Χαμηλές εκπομπές ΠΟΕ

Τα πάντα γύρω μας, όπως τα έπιπλα ή ακόμη και οι τοίχοι των σπιτιών μας, παράγουν εκπομπές που επηρεάζουν την ποιότητα των εσωτερικών μας χώρων. Επομένως, είναι σημαντικό να προτιμούμε προϊόντα με χαμηλές εκπομπές. Γι' αυτό οι εκπομπές ΠΟΕ των βινυλικών δαπέδων σας είναι χαμηλότερες από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να έχουν εξασφαλίσει βαθμολογία A+ και την ετικέτα M1 για πολύ χαμηλές εκπομπές.

Τα βινυλικά δάπεδα Quick-Step έχουν πολύ χαμηλές εκπομπές

Πράσινη παραγωγή


Καλοί γείτονες

Στο εργοστάσιό μας, όπου παράγουμε εύκαμπτα και κολλητά βινυλικά δάπεδα, χρησιμοποιούμε απόβλητα σκόνης ξύλου από το κοντινό εργοστάσιο πρεσαριστών για να παράγουμε πράσινη θερμότητα για τη γραμμή παραγωγής μας. Αυτή η εσωτερική ενέργεια καλύπτει το 70% των θερμικών απαιτήσεων της εγκατάστασής μας, αποτρέποντας την εκπομπή 25.000 τόνων CO2 ετησίως.


Αιολική ενέργεια

Για την τροφοδοσία του εργοστασίου μας όπου κατασκευάζονται τα δάπεδα Alpha Vinyl με πράσινη ενέργεια, επενδύσαμε σε τρεις ανεμογεννήτριες, οι οποίες παράγουν 12.600 MWh πράσινης ενέργειας ετησίως. Αυτό είναι συγκρίσιμο με την ετήσια χρήση ενέργειας 3.490 ευρωπαϊκών νοικοκυριών.


Περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η UNILIN –ο όμιλος πίσω από την Quick-Step– έχει επενδύσει επίσης σε δύο εργοστάσια βιομάζας για τη μετατροπή της σκόνης ξύλου και των μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων ξύλου σε πράσινη ενέργεια. Επιπλέον, βασιζόμαστε στην ενέργεια από ανεμόμυλους και φωτοβολταϊκά πάνελ για την παροχή ενέργειας στα εργοστάσια παραγωγής μας. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας; Περίπου η μισή από την παραγωγή του ομίλου μας τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η UNILIN βασίζεται στην πράσινη ενέργεια από ανεμόμυλους, φωτοβολταϊκά πάνελ και εργοστάσια βιομάζας

Πιστοποιημένη ασφάλεια


Θέτουμε προκλήσεις στους εαυτούς μας εφαρμόζοντας αυστηρά κριτήρια όσον αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή. Χάρη στη συμμόρφωσή μας με ορισμένα από τα πιο αυστηρά περιβαλλοντικά και υγειονομικά πρότυπα, έχουμε λάβει τις ακόλουθες ετικέτες:

 • ετικέτα εκπομπών A+

  A+

  Πιστοποιητικό διαχείρισης εκπομπών, το οποίο πιστοποιεί τις πολύ χαμηλές εκπομπές. Το A+ είναι η ανώτατη κατηγορία, που αντιπροσωπεύει τις χαμηλότερες εκπομπές.
  Πιστοποιητικό διαχείρισης εκπομπών, το οποίο πιστοποιεί τις πολύ χαμηλές εκπομπές. Το A+ είναι η ανώτατη κατηγορία, που αντιπροσωπεύει τις χαμηλότερες εκπομπές.
 • Περιβαλλοντική δήλωση προϊόντων (EPD)

  Με την περιβαλλοντική δήλωση προϊόντος, δείχνουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ακριβείς, αξιόπιστες και συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των προϊόντων βινυλίου μας.
  Με την περιβαλλοντική δήλωση προϊόντος, δείχνουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ακριβείς, αξιόπιστες και συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των προϊόντων βινυλίου μας.
 • ετικέτα εκπομπών M1

  M1

  Απόδειξη ότι τα δάπεδά μας δεν απελευθερώνουν τοξικές ουσίες και είναι άοσμα. Το M1 είναι η ανώτατη κατηγορία της φινλανδικής ταξινόμησης, που αντιπροσωπεύει τις χαμηλότερες εκπομπές.
  Απόδειξη ότι τα δάπεδά μας δεν απελευθερώνουν τοξικές ουσίες και είναι άοσμα. Το M1 είναι η ανώτατη κατηγορία της φινλανδικής ταξινόμησης, που αντιπροσωπεύει τις χαμηλότερες εκπομπές.